Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie składniki na ciasto miksuj przez 5 minut. Po zmiksowaniu dodaj kandyzowaną skórkę pomarańczy i wymieszaj ją z masą.
Foremki do babeczek wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Przełóż ciasto do foremek do ok. 3/4 wysokości.
Piekarnik rozgrzej do 175°C. Foremki z ciastem ułóż na blasze i wstaw do piekarnika.
Piecz ok. 20-25 minut.
Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.
Magdalena